Assalamualaikum dan selamat petang semua.
hari ni hari sabtu.. tidak banyak benda yang di buat
dari pagi sampai petang, most of the time juz tengok tv..
tapi ada jugak la tolong-tolong aunty di dapur..
aunty masak beef stew.. yummyyyy..
ihsan google
daging tu lembut.. memang sedap..
mmm bila sebut pasal "daging" .. selalu sinonim dengan perkataan "liat" atau "kenyal"
banyak cara untuk lembutkan daging tu..
1. biji betik.. (rebus bersama daging)
2. guna periuk tekanan (kakak aku selalu guna periuk ni untuk masak daging)
3. guna panadol ( ntah dari mana aku dengar petua ni)
4. masak dalam masa yang lama (meeeeeemang lama)
hmm.. apa lagi maw cakap aaa....
mmm rasa2 tu ja la..
k la.. tata
salam
2 comments:
deeba dear,
dtg jnguk blog kamu :)
http://mynameyin.blogspot.com/2011/06/saturday-blogwalking.html
Guna periuk bertekanan tu yang akan buat kita kurang tekanan, sebab daging kompom lembut punya n cepat lagi tu.. Muahua3! XD
Post a Comment