support

Thursday, December 2, 2010

kenangan di bulan puasa (masak nasi)

haisssh... cerita pasal asak je keja aku ni kan.. tapi tak pe la.. aku nak share pengalaman sket time bulan puasa. benda ni da lama berlaku. a bit lucu (bagi aku la)

kalau tak silap kes ni berlaku time aku form 5.. time tu aku baru je balik dari asrama..
malam tu kakak aku suruh aku masak nasi untuk di makan time sahur nanti.
so, aku pun pegi la ambik periuk, masukkan beras, basuh beras then idupkan elektrik.

#masa sahur#

kakak aku bangun awal untuk siapkan lauk pauk.. aku plak, macam biasa still berguling-guling macam tenggiling kat atas katil.zzzzz...
kakak aku angkat periuk nasi (nasi yang aku masak tadi) masa dia angkat periuk tu dia rasa periuk tu semacam.. kakak aku rasa hairan, tapi dia cuba fikir yang dia tengah mamai..
bila kakak aku bukak periuk nasi tu.. jeng jeng jeng... bukan nasi, tapi beras dgn air..( tak masak)
rupa-rupanya aku terlupa nak tekan button "cook" tu la pasal nasi tu tak masak.
kakak aku terkejut tengok beras tu. hahahha.. lepas tu kakak aku masak beras tu.
nasib baik kakak aku bangun awal, so nasi tu sempat masak dan selamat di makan.

masa tengah makan sahur, kakak aku cerita kat aku yang aku terlupa tekan button "cook" dan beras tu tak masak. aku tergelak-gelak.. nasib baik la kakak aku ni baik orangnya.. dia tak marah aku pun... ye la, dia faham situasi budak yang dok hostel.. al maklumla. budak hostel ni jarang pergi dapur dan memasak. hehehe..
tu je la nak share ngan korang.
adios~~ (^_^)

2 comments:

pilothans said...

sib baik still sempat...klo time sahur n daa dkt2 nk imsak..tak ke haru..

miss_Dark_heLious said...

yup.. hahahaha.. sy mmg clumsy. tp thanks to my sis.. she is my supehero. (superhero untuk hari tu je) hehe