support

Wednesday, December 1, 2010

jom masak-masak (^_^)

aktiviti hari ini adalah memasak...

hari ni aku de buat kek coklat and masak ayam kurma.. urmmn.. sebernarnya aku just jadi helper je. hehehe. bukan aku x pandai masak ye.. pandai tu pandai, tapi x pandai sangat...  al maklumla, aku stay hostel since aku form 1.. so, jarang ada peluang masak kat rumah. 

resepi kek coklat ni sangat simple.

2 biji telur
1 cawan gula
1 cawan susu
1 cawan air panas
1 cawan minyak 
2 cawan tepung
1 cawan serbuk koko
sedikit ovelete dan serbuk penaik (sorry kalau spelling salah, janji ade bunyi, hehehe)


cara nak masak

1. masukkan telur dan gula.. pukul hingga kembang.
2. masukkan ovelete dan serbuk penaik.. then pukul lagi
3 masukkan susu dan air panas.. sebatikan adunan
4. masukkan tepung dan serbuk koko... sebatikan lagi
5. lastly.. masukkan minyak... sebatikan.

boleh kukus or bakar sampai masak.. the end.

tu asas.. kalau nak tambah chocolate chip or chocolate rice pun blh.. up to u. 
* ni resepi dari kawan aku, kalau tak sedap or tak jadi, jangan salahkan aku ye. hehehehe*

sniff sniff smiff~~ still flu la. huhuhu..

5 comments:

Heidi Shafiq said...

wow.. pmpn pandai masak adalah kesukaan beta.. :D

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

sy x suke masak ! ! !
benci ! !

miss_Dark_heLious said...

heidi syafiq = :P
nur hafizah : hahaha XD xpe2.. yang penting boleh masak sket2 .. tu da ckup. da boleh survive.

KAMIHIDUP said...

wah,KAMI top 5 followers????? keep it up...

miss_Dark_heLious said...

yup.. aku baru buat blog ni..
saya budak baru belajar, kalau salah tolong tunjukkan.. ^^
terima kasih atas sokongan anda..