support

Tuesday, January 24, 2012

LOVE : easy to get, easy to lose

assalamualaikumdan salam sejahtera.

da lama aku tidak update blog. busy dengan college life. ahaksss.. tak da la.. line broadband ni slow cam siput. tu la aku tidak update blog.

da sem 6 ni aku betul2 busy, dengan research yang tidak tahu mana penghujungnya.. comference course, camping n so on. time tengah stress2, aku pun join la chatroom.. just nak release tension.

then kenal sorang mamat.. hensem gak la.. tapi aku tak terpikat okay.. just memuji ciptaan Tuhan.

 so mamat tu citer la pasal hidup dia. yang dia ni da kapel lebih 10 kali, mungkin lebih dari 20 kot. hebat kan.. dia cakap yang dia tak pernah gagal kalau nak berkenalan ngan pompuan, kalau mintak no phone memang confirm dapat.

paling lama kapel, 2 tahun..kapel paling sekejap, sebulan.. dia kata dia cepat bosan. tak suka pompuan yang terlalu cemburu dan kuat berkepit. nak gadis yang cute2.. tu taste die. selalaunya die yang mintak break, then cari lain. no komen. cuma satu benda ja yang aku terfikir : dia cepat bosan sebab dia belum rasa betapa susahnya nak dapat cinta yang sejati.. macam barang gak la. contoh, beli motorsikal dengan duit yang kita simpan bertahun2.. comfirm motor tu kita akan jaga tul2 kan. same goes with LOVE. i tried to think positive , mungkin mamat tu tidak matang lagi dalam hal2 macam ni. hahaha..

hal ni bukan nak aibkan sapa2.. bukan nak merujuk kat laki ja, pompuan pun ada gak yang macam ni. just wanna say, hargaila orang yang sayangi anda.

tu ja... happy tuesday
wassalam

1 comment:

saharinasaharudin said...

btol tu diba,nnti one day bila dia dah dpt his true love,cnfrm dia xnk lepas.time tu, bru dia tau apa itu cinta. :)