support

Saturday, December 17, 2011

happy saturday.. but not for me :(

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera


hari ni tak da la bad day sangat.. juz air takda kat area taman perumahan..
nak mandi pun kena jimat2 air.. dah la tengah "ABC"--> pompuan confirm faham maksud "ABC" kan..

anak sedara yang bongsu tu plak sibuk nak mandi.. asyik2 mandi.. nasib bek kakak2 dia sabar, kalau tidak.. confirm kena "flying kick" percuma.. hahah.. gurau.

air memang sangat penting kan... nak masak, mandi, minum, basuh kain.. macam2 la..
aku lebih rela black out dari putus bekalan air..  kalau elektrik tidak ada, still boleh basuh baju, pinggan, mandi and so on.. kalau panas.. guna kipas tangan je. "back to ancient time"..

ingat plak time aku study kat kolej matrikulasi labuan (KML).. selalu ada masalah bekalan air.. me and my roomates kena bangun 3pagi gi mandi and tadah air. Itu pun dah ramai yang berbaris tunggu turn mandi.
sometimes kena gi blok sebelah, bawak air 1 baldi masuk bilik.. memang "best" hehe.. tapi aku tak da la kesah sangat, mengeluh je... hahah.

k la.. tu ja..
selamat berhari sabtu ^_________^ senyum sampai telinga ya

wassalam

2 comments:

misya mialen said...

selamat berhari sabtu juga. saya pun lagi suka kalau x ada letrik drpd teda air. sengsara.

nick dot anis said...

bia tak de air dri tak de elektrik kot hehe