support

Sunday, July 3, 2011

dismenoria~ huhu

assalamualaikum dan salam sejahtera..

> Dismenoria < a.k.a period pain.. or in bahasa melayu : senggugut

saja ja maw buat entry ni sebab aku tengah alami dismenoria ni.. sakit dowh~
biasa la~ pompuan. :)

period pain ni usually kena 2 hari pertama dalam period.. ada jugak lebih dari 2 hari.
bila period.. usually emosi pun terganggu.. jadi lebih "sensitif"
so, kaum adam kena la tau simptom2 orang period ni ya.. hehe

kalau maw tahu lebih lanjut.. ni link :

http://www.kotex.com.my/body-and-you-kesihatan/period/perihal-senggugut.aspx
atau

http://www.umm.edu/altmed/articles/menstrual-pain-000052.htm

tu ja..
babai.. salam

5 comments:

Encik CI said...

dib follow my blog..
http://keroppiiscute.blogspot.com/
thx..

Amiirah-Cassan said...

farah , warna text ni grey kan ? payah mo baca laa , terpaksa hightlight dulu , huhu

OMG ! aku pon sengugut ni babe :)

miss_Dark_heLious said...

ha'ah la.. huhu.. ok2 nnt aku tukar

adan said...

senggugut tu sama dengan sakit perut ka? >,<

miss_Dark_heLious said...

boleh la~ tapi kalau sakit perut, sakit d bhgn perut ja la kan.. tapi kalau senggugut.. sakit d bahagian pelvik a.k.a punggung... dpan dan blakang.. lbh kurang mcm tu la